CUM SE OBTINE CODUL DE PRODUCATOR?

 

   Pentru ca o companie sa poata utiliza propriile coduri de bare pe produsele sale, trebuie sa obtina codul de producator.
   In prezent in Romania exista doua organizatii ale utilizatorilor de coduri de bare:

 

  • EAN Romania, organizatie abilitata sa gestioneze prefixele de tara EAN;
  • Asociatia Romana pentru Containerizare si Paletizare (ARPC) – care gestioneaza codurile ISO.

Pentru a vi se aloca un cod de producator este nevoie sa ne trimiteti pe fax (021-3248974 sau 021-6477580) sau e-mail (Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.) formularul de comanda completat, copia dupa CUI si copia dupa ordinul de plata prin care achitati 250 EUR + TVA.

In cazul in care cele 100.000 de coduri sunt cu mult peste necesarul dumneavoastra, va rugam sa ne contactati pentru a vedea ce solutii exista.

Ceea ce veti primi de la noi vor fi primele 7 cifre din codul de bare. Primele 3 cifre reprezinta codul de tara, urmatoarele 4 cifre sunt codul dumneavoastra de producator. Restul de 5 cifre sunt la dispozitia dumneavoastra si va permit sa le alocati cum doriti produselor dumneavoastra. Pe 5 cifre veti putea coda produse de la 00000 la 99.999, adica 100.000 de produse.

ATENTIE:

Este sarcina si interesul dumneavoastra sa tineti evidenta alocarii codurilor. ARPC nu solicita si nu tine nici o evidenta a codurilor alocate de catre cei care au achizitionat codul de producator. Ca urmare, daca pierdeti evidenta nu va putem ajuta sa o regasiti.
Codurile de bare nu se aplica produselor cu greutate variabila.

Avand cele 7 cifre plus urmatoarele 5 (cea de a 13-a este o cifra de control care rezulta ca o combinatie a primelor 12 si asupra ei nu avem/aveti nici un control – daca vreti va putem transmite si programul care calculeaza a 13-a cifra) si folosind programele Corel sau Adobe Photoshop puteti genera si tipari simbolul de cod de bare (liniutele) pe eticheta sau ambalaj.

 Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.